lørdag 23. oktober 2010

Micke med marginale marginer

Det er ikke første gang TGA er blitt avgjort på handicapregelen. Men det er aller første gang en rookie har tillat seg å stikke av med trofeet i sin debut. Hvor ble det av respekten for de gamle?

Etter runden var det ganske klart for de fleste at både Odd Morten og Micke hadde gjort det relativt bra i regnværet på Albatross golfklubb. Komiteen var som vanlig stum som en østers, ingen røpet noe
før den store premieseansen. Derimot ble det pinlig notert at seremonimester John Thomas ikke var kjent med praktisering av gjeldende regelverk. Til stadighet ble mannen observert småløpende i korridoren mellom hotellrommene, med store pupiller og svetteperler på overleppen. Innen seremonien skulle starte, hadde han heldigvis fått tilstrekkelige visdomsord hvisket i øret fra good old gammel nok. Men også John Thomas har vært i gamet siden tidenes morgen, lenge nok til at også han burde kjent den beryktede handicapregelen? Vi snakker selvsagt om den bitre loven som har henvist mang enn golfer med gull i blikket til den forsmederlige andreplassen. Kanskje var det tanken på å ta rollen som Brutus og dolke sin egen bror i ryggen, som gjorde seremonimesteren usikker i det avgjørende øyeblikket?

I motsetning til seremonien på Mallorca et halvt år tidligere, startet høstens premiesenanse presis på slaget halv åtte. Et høvelig antall long islands var tradisjonen tro vel anbragt til bordet. At seremonimesteren i tillegg ønsket å supplere med champagne, hadde
komiteen ingen innvendinger i mot, all velmenende kreativitet med sømmelig alkoholinnhold imøtekommes bestandig med åpne armer. Per Anders mottok sin premie for longest drive delkonkurransen, en helt knusktørr golfhanske, kanskje kveldens mest anvendelige premie? Trond ble deretter tildelt komiteens ærespris for høyst hederlig innsats i den nedre delen av resultatlisten, med sin overbevisende og jevnspilte runde på Albatross golfklubb, absolutt blottet for birdies. Og mens resultatlisten ble lest opp i omvendt rekkefølge, og alle mottok sine deltakerpremier, skulle spenningen endelig få sin utløsning: Micke snappet seieren foran Odd Morten, med knappest mulige margin!

TGA H10
Göteborg ...... UT IN 18
.1 Micke....... 20 12 32
.2 Odd Morten.. 17 15 32
.3 Øystein..... 14 15 29
.4 Per Anders.. 16 10 26
.5 John Thomas. 14 12 26
.6 Trond....... 13 12 25
.7 Steinar..... 13 11 24
.8 Preben...... 11 .9 20

Mens enkelte uttrykte sin medfølelse med Odd Morten, som endelig øynet sin aller første mesterskapstittel, var ovasjonene for høstens rookie på toppen av seierspallen, definitivt genuine. Vi føyer oss inn i den endeløse rekken av gratulanter! Hey Mickey, du är helt okej!

Det var på tide å druspe ut i Göteborgnatten for å feire høstens TGA og seierherren. Første stopp var middagJoe Farelli's klokken 21.

Ingen kommentarer: