lørdag 14. mai 2011

Premieseremoni etter boken

Etter TGA-runden på New Course, var det offisiell photo shoot på Swilken Bridge. Deretter var det innlagt fritid frem til banketten klokken 19. Noen tuslet langsmed Old Course, andre tok en nap

Etter snart to døgn i Skottland, hadde John Thomas fremdeles glemt å stille klokken. Han ankom derfor banketten klokken 18, en hel time før de andre. Ikke nok med det, klarte han i prosessen å rive en forvirret romkamerat Micke ut av sin dypeste søvn for å rekke de fiktive begivenhetene.


Vel nede i hotellets loungeområde fant han seremonimestrene i sterkt overopphetet meningsutveksling med reiseleder, mens iskalde longdrinks lesket de høyrøstede. Var det achievements eller hendelser som burde fremheves under seremonien?




Like over kl 19 hadde samtlige hedersgjester innfunnet seg, den offisielle premieutdelingen kunne begynne. Trym og Halvor ledet showet med stødig hånd, og fikk i etterkant skryt for gjennomføring i hht de fleste statutter. Siden enkelte hadde uttrykt ubegrunnet skepsis til tradisjonsdrinken Long Island tidligere kvelder, valgte Trym å kuppe seremonien med ferdigpreparerte drinker til alle ved ankomst. Smart trekk!

I mørke kroker ble det hvisket at Per Anders hadde gjort det bra, 20 poeng på siste ni hull kunne ingen tangere. Selv om seieren føltes alldeles udiskutabel var det likevel noen som holdt motet oppe. Det var nemlig innlevert protest mot Per Anders på bakgrunn av spill på feil ball. Kunne det ende med diskvalifikasjon, eventuelt fradrag i såpass mange poeng at en annen ville stikke avsted med mesterskapstittelen like foran nesen på PA, i siste sekund? Det hadde vært bittert, heldigvis gikk det ikke slik.

TGA V11 .......... UT INN TOT
.1. Per Anders ... 15 .18 .33 *
.2. Trym ......... 15 .16 .31
.3. Øystein ...... 17 .12 .29 CP

.4. John Thomas .. 11 .16 .27
T5. Trond ......... 8 .18 .26
T5. Halvor ....... 13 .11 .26
.7. Morten ....... 13 .12 .25
.8. Odd Morten ... 13 .11 .24
.9. Steinar ...... 13 .10 .23
10. Michael ...... 11 .10 .21 LD

Juryen var samstemt i sin dom. De ureglementerte incidentene var nøye vurdert og avgjørelsen enstemmig. Per Anders gikk seirende ut av jubileumsturneringen i St Andrews med 33 poeng, etter fradrag av to poeng på siste ni. Les hele
juryens begrunnelse her.

Under genuin trampeklapp fra den gemene hop, kunne Per Anders motta vandretroféet fra regjerende mester Micke. Ikke nok med det innførte komiteen også en helt ny tradisjon under seremonien, nemlig utdeling av et vandreslips. Slipset får selvsagt kun benyttes under banketten, videreføres så til neste års vinner.

Odd Morten virket fortumlet over å motta hedersprisen, som han noe frimodig valgte å titulere som Reodor-Felgen-prisen. Argumentasjonen hans bygget på det faktum at han hadde flere poeng enn Micke, noe som selvagt er fullstendig irrelevant. Hedersprisen er slett ingen jumbopris (red.anm), men komiteens utmerkelse for særlig hederlig innsats i den nedre delen av resultatlisten.

Odd Morten ble derfor tildelt årets andre vandretrofé som plaster på såret for køller som slett ikke fungerte da det gjaldt som mest. Hjelper ikke stort å være den store eaglekongen i en høyst ikke-tellende åpningsrunde, eller hur..?

Michael mottok pris for longest drive, mens Øystein vant nærspillkonkurransen closest-to-pin. Av Morten har vi i ettertid blitt fortalt at det ikke ble utdelt deltakerpremier til samtlige fra startfeltet under seremonien. Om dette medfører riktighet, kan det faktisk innebære et alvorlig brudd på statuttene. Innsigelsen er derfor innlevert juryen for evaluering, eventuelle konsekvenser vil kunne proklameres ved neste turnering (H11), som trolig vil arrangeres på Nøtterøy golfklubb til høsten.

Ingen kommentarer: