mandag 14. april 2014

Dansebandmoro og danskebåtstemning

Uttrykket «aldri mer» var flittig brukt etter oppholdet på Stenungsbaden i TGA’s premature og purunge begynnelse, den gang det var lov til å prøve og feile. 12 år senere er komiten full av både dyrkjøpt erfaring og sunn livsvisdom, likvel vender vi atter tilbake til danskebåthotellet på den svenske vestkysten. Hva skjedde? Har good old gammel nok fått både alzheimer og dansefot på sine eldre dager? Og hva med vetoretten!?

Det ligger selvsagt mye alovor i en dårlig spøk. Og mye ironi i en kritisk bemerkning. Selv om årets konsept ligger way utenfor komfortsonen til flere av de tilstedeværende, er komiteen likevel overbevist om at V14 kan bli en minnerik tour innenfor et respektabelt budsjett. Faktum er at et golfpaket på det firestjerners Stordalenhotellet i samme kategori som Thief og Copperhill, gir mye valuta for pengene. For SEK 1695 pr døgn tilbys vi enkeltrom, frokostbuffet og toretters middag, samt greenfee til utvalgte baner i nærområdet. I så måte kan vi fortløpende velge å revurdere relevansen av fri entré til nöjeskväll i hotellets nattklubb, som tilbyr både live dansebandmusikk og lokal DJ (hurra). Drikkevarer er det eneste som tilkommer reisekassen, men med en 10:a i glasset trenger vi kanskje bare én drink gjennom hele kvelden?

Reisetid direkte fra Oslo til Stenungsbaden Yacht Club er oppgitt til ca 2,5 time innenfor lovlige fartsgrenser. Men så er det jo ikke sikkert at alle reiser direkte? Selv om åpningsrunden på fredag ikke er en del av det offisielle programmet, er det ofte populært å dele opp bilturen med en oppvarmingsrunde på 9 evt 18 hull uten å gjøre en stor omvei.

Et glimrende forslag er å svinge innom Fjällbacka GK, ca en time før den endelige destinasjonen på veien sørover. Banen anbefales på det sterkeste fra flere hold, og omtales som en særs vakker semi seaside bane, med vann i spill på 11 av 18 hull. Avreisetidspunkt avgjør om vi rekker en hel eller halv runde før solnedgang, alternativet er selvsagt en tidligere teeoff på en bane nærmere Oslo (avklares just-in-time). Baneguiden for Fjällbacka kan du laste ned her.

Det offisielle programmet starter først på lørdag morgen, med grytidlig frokost. Teeoff på den 18-hulls linksbanen Orust GK er 1030, men reisetiden til banen er drøye halvtimen. Orust beskrives også som en seaside bane med linkskarakter, med havutsikt fra nesten alle hull. Med så mye vann i spill, kan det bli en fuktig weekend - både før, under og etter banketten. Orusts baneguide finner du her.

Søndagsrunden på hjemreisedagen spilles fra 1106 på Lyckorna GK. Banen ligger bare et steinkast fra E6'en, ca 25 minutter fra hotellet. Lyckorna påstås å inneha den noe pussige kombinasjonen av være utfordrende for elitespilleren og samtidig være enkel for den jevne golfer: ...med några utmanande hål är den en ganska svår bana för elitspelaren, men vänlig mot medelgolfaren med sina breda fairways. Med andre ord, noe for enhver smak! Forslag om matchspill med to lag på søndagsrunden, kan diskuteres liflig under banketten. [Baneguide]
Øystein har påtatt seg den akk så tunge, men dog ærefulle rollen som reiseleder for vårens vakreste eventyr. Alle som tidligere har antydet sin deltakelse, eller som først i den senere tid har funnet ut at de likevel har anledning å bli med, vennligst send ham en mail med din endelige påmelding. Reiselederen vil gjøre opp status og foreta en fintelling før han bekrefter både hotell og spilletider. Påberegne mulig innbetaling av hotelpaket i forkant av avreise for å dekke inn evt underskudd på naverens potensielt slunkne lønnskonto.

Ingen kommentarer: