lørdag 25. mai 2013

Lek & moro - og bankett

Med solbrente neser og svette mannskropper etter en strålende sommerdag på golfbanen, var det befriende å komme tilbake til hytta og en iskald utepils på terrassen. Og når husverten i tillegg byr på et obligatorisk havsbad, da er det faktisk ikke lov å si nei

Selv om neser og nakker og etpar underarmer bar preg av en dag i solen, var det andre anatomiske kroppsdeler som mer enn antydet at sommeren åpenbart ennå ikke hadde befestet sin posisjon i det norske landskap. Med bleke maver disset 9 av 10 nedover mot sjøen, mer eller mindre frivillig og lystbetont, mens Morten lot som han hadde sovnet i solen.

Ryktene antydet 13-14 grader under vannlinjen, og flere gav uttrykkelig uttrykk for at de ikke var særlig overivrige til å sesongdebutere med et bad i Lahellefjorden nettopp denne ettermidddagen. Ove og Steinar var kanskje de to med høyest utestemme og tydeligste budskap, mens andre gikk mer i seg selv for å samle styrke.

Kombinasjonen oppvarmet kropp og het lufttemeperatur, samt hastig inntak av et par lyse sommerøl med moderat alkoholinnhold, gav nok de fleste en opplevelse av at svømmeturen var... høyst forfriskende!

Deretter inviterte John Thomas til beachvolleyball. Med Morten ute av dansen, valgte Preben å stille som overdommer mens resten av gutta fordelte seg i to relativt jevnbyrdige lag. Lagleder John Thomas fikk med seg PA, Dag-Atle og Hans Jørgen mens broder Odd Morten utgjorde andre siden av nettet med Trond, Ove og Steinar på laget. Kampen ble både spennende og jevnspill inntil siste runde, med settsifrene 14-16, 15-11 og 15-6 i favør lillebror.

Vel, dvs dersom dommeren regnet korrekt, noe som egentlig er lite sannsynlig. Dag-Atle var trolig minst fornøyd med å tape kampen, da han ofret skulderen i en flyer takling etter en totalt umulig smashball, og senere mistet søndagsrunden med skulderen ute av ledd. Synd!

Etter nok et sjøbad - denne gang vesentlig mer frivillig blant de svette volleyballspillerne, bar det tilbake til hytta for rask dusj og omkledning (eller påkledning) for kvelden. Seremonimestrene Hans Jørgen og Morten startet prepp av aftenens storslagne show, mens øvrigheten fikk skåle og skråle og skryte på seg hinsides lange fairwaytreff, eller 18 spilte hull på én og samme golfball.

Det meste dreide seg om dagens hendelser, og ingen ønsket å dempe den gode golfstemningen ved å nevne at det tilfeldigvis var champions league finale samme kveld. Plutselig dukker imidlertid husvertens hulde viv opp i døråpningen og spør sånn helt i forbifarten, "dere skal vel ikke se TV i kveld?". Og før noen rekker å åpne munnen og nevne at det kanskje finnes annen aktuell sport enn golf, er flatskjermen allerede båret langt ut av huset.

Odd Morten, som hadde tømt barskapet hjemme og deretter alliert seg med PA og hans familieforpakning av sourmix fra eget førtiårslag for et halvt decennium siden, fikk briefe med sin nylig tilegnede drinkmixkompetanse og blandet velsmakende long island's for hele reisefølget. Og mens ganene nøt det tradisjonsrike fludium, plinget seremonimestrene i glasset.

Som vanlig ble delkonkurransene premiert først, og John Thomas og Dag-Atle fikk individuelle utmerkelser for hhv longest drive og closest-to-pin. Deretter leste man opp resultatlisten fra bunnen for å holde spenningen ved like, og deltakerpremier i svært så ymse varianter og relevanse ble fordelt langsmed bordene.

Ove var naturlig nok svært lite happy med å havne jumbo, da 27 poeng normalt holder til en hederlig plassering. Men denne turneringsdagen var åpenbart ikke som alle andre. Da det etter hvert ble avslørt at PA med sine 36 poeng faktisk havnet utenfor(!) pallen, var det tilløp til spørrende utrop i salen. To av de tre gjenværende (som ikke satt i komiteen) håpet at dette var dagen for mirakler i deres favør, men både John Thomas (38p) og Preben (39p) måtte etter hvert bittert innse at verken guddommelige formaninger eller djevelske forbannelser hjalp nevneverdig. Begge ble grundig slått av regjerende mester fra Cannes, som med totalt uforståelige 44 poeng beholdt tittelen i familien!

 Nr  Deltaker      Ut Inn Tot  Utmerkelser
------------------------------------------------
  1  Morten        22  22  44  TGA Champion V13
  2  Preben        18  21  39
  3  John Thomas   17  21  38  Longest drive
  4  Per Anders    19  17  36
  5  Odd Morten    14  17  31
  6  Trond         16  15  31
  7  Hans Jørgen   17  13  30
  8  Dag-Atle      15  13  28  Closest-to-pin
  9  Steinar       15  13  28  Hederspris V13
 10  Ove           11  16  27 

John Thomas ble tildelt en stor flaske champagne for sin uovertrufne vertsskapsrolle, mens Steinar mottok juryens hederspris og vandretrofé under det smått ironiske tilnavnet "puttekongen".

Mens solen langsomt gikk ned over patioen begynte kokken (som til forveksling liknet på husverten) og hans gode hjelpere å forberede kveldens siste høydepunkt, nemlig middagen. Hør bare: Asparges i parmaskinke med parmesan til forrett, 400 grams rosastekt biff med bakte poteter og tilbehør som hovedrett, jordbær med is til dessert, avrundet med kaffe avec. Snakk om å bli fullstendig bortskjemt! Hvordan vil vi noensinne kunne toppe dette?


Ingen kommentarer: