tirsdag 8. oktober 2019

Programmet for Roma

Trym har tatt skjeen i egen hånd og kuppet reiselederansvaret for høstens TGA. Alle vi andre er åpenbart uhyre takknemlige, dette blir garantert en uforglemmelig golfreise til den evige stad

Flybillettene er booket for lenge siden, og clearing er allerede gjennomført, drøye 4000 pr snute. Nå er også det meste av programmet klart, og vi gleder oss hemningsløst til tre dager med sol og varme, golf og aftergolf, restitusjon, restaurasjon og pubbing (nei, ingen har nevnt clubbing, Steinar). Her følger programmet for TGA H19 i hovedtrekk, velbekomme


17. oktober - avreisedag

På torsdag rundt lunsjtider bør hele høstens deltakerfelt være relativt klar for tur. Transport til flyplassen må koordineres innad i gruppen. Hver og en får bringe med seg en innsjekket bagasje på maksimalt 20kg, i tillegg til en håndbagasje på inntil 10kg (her er det sikkert noen maksbegrensninger på volum som må avklares nærmere). Norwegian betrakter imidlertid golfbagger som spesialbagasje, og krever 1200 kroner ekstra t/r for dette (grrmfh). Flyet letter fra Gardermoen klokken 1555, så alle bør møte for innsjekking i god tid før dette, kanskje rundt 1400? Etter en rask løpetur rundt omkring på Kastrup, går flyet videre til Roma (D83732) klokken 1815. Flytiden for siste etappe er beregnet til ca 2,5 time.

Vi ankommer Rome International Airport (Fiumicino) klokken 2050 lokal tid, som er nøyaktig samme tidssone som hjemme. Etter vi har samlet sammen både bagasje og medspillere, vil vi kjøre til Hotel Laurentia (adresse Largo Degli Osci 63) relativt sentralt i Romas midte, dog uten å touche den mest kostbare indrefileten. Reisetiden er beregnet til ca 45 minutter, og Dan (vår dedikerte sjåfør gjennom hele helgen) møter oss på flyplassen med plakat. Deltakerne må selv velge ut sin favorittkamerat som de ønsker å dele rom med, dog ikke seng. Prisen for tre netter på hotell med frokost, greenfee for tre golfrunder samt transport gjennom hele helgen, beløper seg til 5300/pp for hele oppholdet, mat og drikke utenom. Et røverkjøp.


18. oktober - aklimatiseringssrunde

Etter frokost på hotellet, plukkes vi opp av Dan klokken 0915 for transport til golfbanen Golf Club de' Medici (adresse Viale Salvatore Rebecchini 39) for en oppvarmingsrunde. Reisetiden oppgis til en drøy halvtime. Utslagstid for to grupper hhv klokken 1100 og 1110.

Golfbanen sies å være en utrolig flott parkbane, med lange hull, mange vannhindre og enda flere bunkere. Dette kan bli kraftig kost for bleke nordmenn utenom sesong og maksimal formtopp.

Gjennomsnittstemperaturen for Roma i oktober ligger mellom 11 og 23 grader, vi satser naturlig nok mot det øvre sjiktet av denne skalaen og går all in for shortsvær. Det er også antydet maksimalt 7 nedbørsdager for måneden, men neppe akkurat våre dager. For oppdatert værmelding i Roma kan vi bare holde kontakten med meteorologene hos yr.

Klokken 1700 blir vi hentet for retur til hotellet. Kvelden er åpen for mulig sightseeing, der Spansketrappen, Fontana di Trevi, Piazza Navona og Pantheon alle er innenfor fornuftig rekkevidde fra hotellet. Peterskirken, Petersplassen, Colosseum og Forum Romanum er nok litt lenger unna, men vi kan eventuelt få sjåføren til å rase over Petersplassen hvis det er lovlig, for uhemmet knipsing med mobilkameraet. Noe kulturelt må vi jo få med oss på denne turen.


19. oktober - offisiell TGA H19

Høstens hovedturnering vil spilles på Marco Simone Golf & Country Club (adresse Via di Marco Simeone 84/88), som også skal hoste Ryder Cup i 2022, intet mindre. Dette er absolutt en TGA verdig.

Også denne banen ligger ca en halvtimes reise fra hotellet, og vi blir plukket opp utenfor hotellets foaje klokken 0915. Banen har to sløyfer med totalt 27 hull, hhv 2019 Course (18 hull) og Resort Course (9 hull). Vi forventer selvsagt å spille samtlige 18 hullene på mesterskapsbanen, men det ligger advarsler på nettet om at noen hull kan være stengt grunnet pågående oppgraderinger før turneringen om 3 år. Teeoff er identisk som dagen før, dvs hhv klokken 1100 og 1110. Game on.

Etter runden blir det aftergolf i klubbhuset, før retur til hotellet klokken 1700 for omskifte, premieutdeling og bankett. Mørk blazer er så klart obligatorisk. Hva natten for øvrig bringer, er det bare Trond som vet.



20. oktober - søndagsrunde og hjemreise

Søndag er hjemreisedag. Etter frokost, pakking og utsjekk fra hotellet, blir vi hentet med pikk og pakk klokken 1030. Golfreisen avrundes med søndagsgolf på Castelgandolfo Golf Club (adresse 13Via Santo Spiritio 13, Pavona), også bare en drøy halvtimes biltur fra hotellet.

Banen er designet av Robert Trent Jones Sr, og har et klubbhus som daterer seg fra tidlig sekstenhundretall. Her snakker vi lange tradisjoner, selv om banen åpenbart ikke er like gammel.

Om banen skrytes det av at den omkranses av flere vingårder, rosehager, mimosaer, sypresser og olivenlunder, det burde gi relativt lave skuldre for noen og enhver. Utslag på søndag er hhv 1240 og 1250, og vi bør forsøke å holde oss innenfor 5 timers spilletid på denne runden.

Hull 19 blir nemlig erstattet med hastig avreise fra golfbanen klokken 1815, for nok en halvtimes biltur til flyplassen for innsjekk og middag.

Flyet letter nøyaktig klokken 2100, og går deretter i direkte linje til Gardermoen med ventet ankomst ti minutter over midnatt. Det er trolig greit å informere både familie og arbeidsgiver om begrenset arbeidsinnsats og bidragsevne på mandag morgen. Og evt kveld.

Ingen kommentarer: