lørdag 1. mai 2010

Åpningsrunde på Poniente

Forventningsfulle, trøtte i trynet og med lett hvitløksånde, stilte hele konkurransefeltet i piquet til frokostbuffet første morgen

Vi hadde jo vært tidlig i seng. Likevel, varme hotellrom uten air conditionning i kombinasjon med en seks felts hovedvei rett utenfor hotellet, ispedt illsinte spanjoler hengende over sine bilhorn natten gjennom, gjorde at opptil flere av våre staute menn nok følte de hadde litt få timer med søvn i kroppen før teeoff. Fiaten ble raskt fyllt opp med golfbager og dets eiere, og mens forsamlingen gned soverusk ut av øynene, kunne Trond bringe hele startfeltet komfortabelt frem til Poniente, et kvarters kjøretur vest for hovedstaden. En gjeng med overtente golfere skulle snart få sin utløsning på vårgrønt gress!

Da vi ankom golfbanen var det rimelig grått og dråper i luften. Likevel virket anlegget alldeles praktfullt. Reiseleder Per Anders fikk innskrevet hele feltet på prompte vis, og de som prefererte en golftralle, kunne plukke med seg én.

Banens siste skulle bli våre første. Oppvarmingsrunden over 9 hull innledet Palma-turen, og skulle preparere oss for den offisielle TGA-runden som først startet etter lunsj. 0850 slo derfor Trond, Øystein, Preben og Steinar ut i første ball, mens de resterende Per Anders, Morten og Ove dannet baktroppen umiddelbart etter. Vi var i gang!

Poniente er en av Mallorcas eldste golfbaner, likevel etablert så sent som i 1978. Banen er en 6430 meter lang par-72 bane, som viste seg å være relativt åpen, med noen hederlige unntak. Fairwayene
var utrolig strøkne og greenene var anlagt som vegg-til-vegg-tepper uten rynker. Bunkerne var dog en skuffelse. Ikke bare var de harde som sement, de var også fulle av småstein(!) som tok knekken på det vi hadde av jern i bagen, noe som gav dobbel straff.

Deltakerfeltet fikk sesongåpne på banens signaturhull, hull 10. Dette er et par-4 hull med utslag fra elevert tee, et relativt åpent nedslagsfelt før andreslaget sendes dogleg høyre over vann, med gode parmuligheter.

Helgen skulle preges av fuglelivet, og da snakker vi ikke bare om birdies...


En hel bunch av HANER og deres harem omkranset fairwayene på Poniente. Og fjærkre gjør som fjærkre flest; de gjør fra seg både hist og pist. Da snakker vi selvsagt om alt annet enn egg!

Og skal vi avlive en myte i sin spede fødsel, kan det herved informeres om at haner slett ikke bare galer når solen står opp ved daggry... De galer absolutt hele dagen gjennom, værsågod å bli fullstendig, sprøyte gal!


Solen lyste snart over både fairway og greener på Poniente, mens de første 9 hullene ble ferdigspilt. Her snakker vi altså om reell oppvarming i praksis.

Preben var muligens varmest av alle, og kunne notere seg for hele 19 glodheite poeng på scorekortet. Han ble dermed bestemann på runden, men for all del... vi snakker om best når det ikke gjelder!

Lunsjen ble inntatt under åpen himmel i klubbens restaurant. Selv om vi overdriver om vi sier at dagens
hamburgertallerken var en gastronomisk nytelse, føltes den umåtelig velfortjent. Akkompagnert av en høy og iskald shandie, kjentes livet faktisk helt tilfredsstillende. Men det finnes en tid for å hvile, og det finnes en tid for å bevise. Og umiddelbart skulle den offisielle TGA V10 slås i gang med en full 18-hulls runde på samme bane, den ærverdige Poniente. Det var på tide å kjenne litt på konkurransenervene...

Ingen kommentarer: