fredag 17. juni 2022

Fremsynthet til ingen nytte

 Allerede under banketten på H21 ble det satt dato for vårens golfturnering. Men langtidsplanlegging har aldri vært komiteens sterkeste kort, dette måtte jo bare slå fullstendig feil

Utpå natten under banketten på Villa Bekk i fjor høst, var det noen kloke hoder som forsøkte å være litt fremoverlente. TGA har som regel blitt hektisk besluttet just-in-time, med den konsekvens at stadig færre deltakere har hatt anledning til sette av en hel weekend til sosialsportslige formål. Dette skulle det bli en forandring på denne gangen. Etter et raskt oppslag i samtlige av de tilstedeværendes syvende sans oppdaget man ikke helt overraskende svært mange ledige slots i kalendrene et halvt år senere. Helgen rundt 7. mai virket forlokkende, og tidspunktet for TGA V22 ble vedtatt ved akklamasjon.

Da våren var i anmarsj og restriksjonene etter siste koronabølge var opphevet, oppdaget man til sin forferdelse at slett ingen baner kom til å være sesongåpnet på tidspunktet. All planleggingen hadde således vært fullstendig fånyttes, komiteen måtte starte fra scratch. Problemet var bare at folks almanakker i mellomtiden ikke lenger var like blanke. Sandefjord med overnatting hos Morten i pinsehelgen blir foreslått, og avslått. Gamle Fredrikstad med overnatting på hytta til PA i Skjeberg to uker senere ble også luftet, men få hadde lenger anledning til å bruke en hel helg til golfsamling. Lokale baner ble sjekket ut, men verken Haga eller Holtsmark hadde ledig tid. Det var snart sankthans og sommerferietid, det begynte å bli kritisk å komme til en beslutning. Alternativet var utenkelig, ingen ønsket å lage et hull i en kontinuerlig turneringsrekke over mer enn 20 år.

Da Øystein endelig fikk napp på Østmarka GK, hadde de fleste potensielle deltakerne allerede falt av underveis i prosessen. Men Steinar, Trond og PA var fortsatt keen, og det ble hastebesluttet å gjennomføre et endags konsept med ditto middag på Villa Bekk (igjen) etter runden. Steinar tilbød seg sågar å hoste en etterfølgende bankett på privaten, med fremvisning av US Open på storskjerm. Men akkurat det utgikk i siste liten. Les hele referatet fra TGA V22.

Ingen kommentarer: