TGA nummer 28 i rekken ble gjennomført som et simpelt endags arrangement på Hauger Golfklubb like utenfor Oslo, fjernt fra de storslåtte turneringene vi etter hvert er blitt så bortskjemte med. Her snakker vi altså om oppmøte, 18 spilte hull, premieutdeling og farvel. Må vi nå revurdere klubbens tradisjonsrike statutter?
Turneringen satte imidlertid en rekke nye verdensrekorder; herunder historiens minst planlagte golfturnering og tidenes low budget tour, totalt uten individuelle utgifter. I tillegg noterer vi oss for hurtigste og minst stilfulle premieseremoni, laveste konsum av alkoholenheter per deltaker, samt færrest ublu damehistorier gjennom alle tider. Om rekordfangsten også inkluderer TGA-historiens mest hardcore utpsyking og ditto konkurransestemning i en flight etter bare tre spilte hull, vel det får bli opp til andre å vurdere.
I strålende solskinn og indian summer møtte seks lystige golfere til klubbhuset i Nittedal for å avlegge ed og eder med et overoptimistisk håp om en statistisk enkel seier for heder og ære og et golftrofe til peishyllen. Mens de fleste gikk sporenstreks til drivingrangen for å verifisere at samtlige golfkøller fortsatt var fulladet, valgte Hans Jørgen å varme opp med kaffe og småkaker. Steinar konstaterte at jernslagene satt som de skulle (rett og langt), og da klokken nærmet seg 1240 var samtlige klar for litt seriøs golfing.
Ove hadde spilt Hauger for kun kort tid siden, og ledet an mot første utslagsmerke. Men med åpenbart dårlig retningssans, og under påskudd av at noen måtte ha endret rekkefølgen av hullene, måtte Ove gi opp. En marshall - som sikkert burde ha gått av med pensjon for opptil flere år siden - kunne informere om at banelayouten hadde vært aldeles uforandret de siste fem årene, minst. Men etter høflig retningsanvisning, noen gode og velmenende råd på veien, samt kontroll av både køller og tilstrekkelig antall golfballer i bagen, kunne våre menn endelig få påstarte runden.
Hans Jørgen, Per Anders og Ove tok føringen i første ball, helt uten å påberope seg retten til mulligan eller andre ulovligheter. Øystein, Trond og Steinar fulgte hakk i hæl, høstens vakreste eventyr var i gang!
Golfbanen på Hauger er både lang og kupert, og krever sin mann med utpreget golfkondis. Greener og fairways holdt storartet stand i høstsolen, mens roughen ubarmhjertig spiste golfballer til lunsj. Med forsamlingens veltrente kropper og klubbens generøse fordeling av tilleggsslag, var optimismen likevel milevis over hva man burde forvente. Da innsatsen på toppen av det hele til forveksling liknet TV-golf på de aller første hullene (her snakker vi om flere observerte par), var det åpenbart at tourens høydepunkt sannsynligvis allerede var nådd!
Da noen slang med leppa og antydet at enkelte medspillere hadde usedvanlig mange tildelte slag i forhold til et usedvanlig godt golfspill, oppstod det muligens visse krakeleringer i idyllen? Utpsykingen hadde startet, konkurransenerven var definitivt tent, herfra skulle det bare gå nedover. Baller begynte å fly i alle retninger, ofte fra bunker til bunker, og hittbollarna var bare unntaksvis å observere på selve fairwayen. Trond presterte å duffe en birdieputt, Hans Jørgen noterte seg for dagens høyeste og korteste utslag (ny rekord?), mens PA aldri fant hastigheten på greenene. Ove feiget ut ved å la driveren ligge i bagen gjennom hele runden, unntatt ved longest drive (noe som ikke hjalp stort), men var likevel den eneste som traff greenen ifm closest-to-pin.
Selv om det dukket opp et og annet golfslag i praktklassen, var det først mot slutten av runden at spenningen virkelig skulle nå sitt klimaks. Da PA senket birdieputten på hull 17, mens Ove gikk på en dobbel bogey, kjente nok regjerende mester duften av nytt napp trofeet.
Steinar hadde trolig allerede skrevet seg ut av tetsjiktet da han symptomatisk presterte å toppe samme ball tre ganger på rad på aller siste utslag. Det ble uansett neppe utslagsgivende for at seieren glapp. Heller ikke Øystein og Hans Jørgen spilte etter eget skjema, og gikk under radaren i forhold til den endelige tetstriden.
Mens Trond spilte jevnt og godt gjennom hele dagen, tok PA’s nerver overhånd i sluttspurten: Innspillet til hull 18 landet på green, men trillet i bunkeren. Ytterligere to slag var nødvendig for å komme tilbake til det kortklipte området, før ballen atter trillet ned i samme bunker. Null poeng på avslutningshullet ga «bare» en andreplass. Trond spilte på eget par og viste seg uovervinnelig på Hauger GK denne siste lørdagen i september. Med det kapret Trond sitt sjuende TGA-mesterskap, og er tidenes mestvinnende i turneringen. Intet annet enn imponerende!
TGA H14
1) Trond 36 champ
2) Per Anders 33
3) Ove 30 CTP
4) Øystein 25
5) Steinar 24
6) Hans Jørgen 20 heder
Premieseremonien ble hasteavholdt i klubbhuset umiddelbart etter runden, ledet med stødig hånd og myndig stemme av seremonimester Steinar. Mens noen unnet seg en velfortjent pilsnerøl i smug, var seremonien for øvrig totalt blottet for mørke blazere, tradisjonsrike long islands og smukke kvinner i lange kjoler og høye hæler. Den regjerende mesteren var nær ved å vinne hederstrofeet selv, for særskilt utmerkelse ved å «glemme» å anskaffe V14-plakett til hovedtrofeet i forkant av turneringen. I stedet gikk æresprisen denne gang til Hans Jørgen, for sitt bolde humør og inspirerende argumentasjonsrekke, tross siste poengplass. Ove vant closest-to-pin, mens ingen traff fairway ifm longest drive delkonkurransen. Gadgetprisen ble imidlertid delt mellom Hans Jørgen, som hadde full tracking av hele flightens slag og poeng på sin mobil, og Ove, som behørlig og kontinuerlig målte avstand til neste flaggplassering med medbragt lasermåler. Her bør trolig vedtektene etterprøves opp mot ny og moderne teknologi?
Deretter var arrangementet ved sin fulle ende, like raskt som det hadde startet, uten en overdådig middag, stilfull bankett eller annen utsvevende sosialisering i barer med overprisede longdrinks og fete sigarer. Enkelte forlot sågar medspillere og konkurrenter fra hull 19 uten så mye som en koz eller klemz.
Men selv om statuttene ble kastet på bingen i denne omgang, er det høyst prisverdig at høstturneringen allikevel ble gjennomført på anstendig vis før snø og mer vinterlig atmosfære nådde våre breddegrader. Det skal komiteen ha overmåtelig honnør for, og i særdeleshet Trond som instant reiseleder for anledningen. Likeså føles det riktig å rette en stor takk til Trym som rundhåndet delte ut gratis greenfeebilletter for samtlige deltakere, uten selv å ha mulighet til å delta. Så får vi heller ta lærdom av høstens opplevelser, og komme sterkere tilbake med et mer storslått arrangement ved neste korsvei, kanskje allerede til våren?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar