mandag 14. oktober 2013

Strömstad SPA revisited

Høsten er en fin tid for utendørs golf, spesielt når foreskrevne alternativer inkluderer eksotiske reisemål som Nice og Alicante

Men det er ikke alltid man får det som man vil. Komiteen velger å gjenta "suksessoppskriften" fra to år tilbake, og booker hele startfeltet inn på enkeltrom på SPA-hotellet like over kjølen. Her satser man på en frisk harrytur, fortrinnsvis med oppholdsvær og plussgrader.

Likeledes som under høsttouren i 2011, oppleves oppmøtet som noe redusert ift hva medlemsmassen strengt tatt burde tilsi (henvises til antall, ikke tilstand).

Denne gangen virker det dog mer trolig at turneringen ikke avgjøres i én enkelt firerball siden hele(!) 6 personer (Trond, Øystein, Trym, Steinar, PA og Preben) har meldt sin tilstedeværelse i større eller mindre del av helgen. En uke før avreise holder også andre fortsatt døren på gløtt.

Offisiell teeoff for TGA H13 blir lørdag klokken 1025 og 1034, på mesterskapsbanen Strömstad golfklubb. Starttider for søndagsrunden er hhv 1108 og 1117, samme sted. Åpningsrunden fredag avvikles trolig som en 9-hulls runde underveis mot reisemålet, der både Son og Gjersjøen er foreslått som alternativer (ytterligere info følger).


Regjerende mester Morten har avkreftet sin deltakelse, hovedsaklig grunnet generell aversjon mot oktobergolf på den nordlige halvkule. Dette gjør imidlertid konkurransen langt mer spennende enn den har vært de siste to rundene, der Morten tilsynelatende har hatt klippekort på vandretroféet. Skal man likevel plukke en forhåndsfavoritt gir nok regjerende Strömstadmester Trym relativt lave odds. Det samme må kanskje også kunne sies som PA, som stiller til start nesten direkte fra treningsleir i Skottland. Men også resten av feltet inneholder flere skumle typer som garantert kan forskrekke både med- og motspillere i tidlig skumring i harryhovedstaden. Samtlige er kjernemedlemmer med årelang erfaring og fartstid i TGA-sirkuset, herunder også under rufsete høstturneringer i sur vind og snøbyger. Barske karer!

Et langt mer relevant spørsmål er hvem som best håndterer fredagens oppvarmingsrunde i hotellets restitusjonsavdeling, med innlagte long islands og lystige husmødre med frihelg fra mann og barn? Bare én måte å finne ut det på, heng med til Strömstad 18-20. oktober!

Ingen kommentarer: